Doopsgezindekerk_D&D_lvd_6.jpg

Muziekwerf

Verscholen achter het Hofplein staat een klein markant kerkgebouw uit 1951. In 2022 start de transformatie van de laatste Doopsgezinde kerk in Rotterdam tot een dynamische plek voor jeugdorkesten en -koren.

In Muziekwerf kunnen jeugdensembles onder één dak creëren, repeteren en presenteren. Plezier in het ‘samen muziek maken’ staat centraal bij alles wat er gebeurt. Muziekwerf wordt een inspirerende ontmoetingsplek voor Rotterdamse jongeren van 6 tot 26 jaar, van beginner tot professional en hun publiek. Muziekwerf wil meer kinderen langer samen muziek laten maken door een divers aanbod van muziekgezelschappen te faciliteren.

Blijf op de hoogte van dit project via de nieuwsbrief van Droom en Daad. U kunt zich hier aanmelden.

Muziekwerf opent deuren op 28 mei van 13:00 tot 16:30

Speciaal voor de Rotterdam Architectuur Maand zetten kerken, synagogen, tempels en moskeeën hun deuren van 27 mei tot 4 juni wagenwijd open. Muziekwerf (voormalige Doopsgezinde kerk) doet ook mee met op zaterdag 28 mei een inloopconcert en rondleidingen. Maak kennis met Muziekwerf én met muzikaal talent.

Op zaterdag 28 mei spelen diverse muziekensembles van beginners tot profs een inspirerend programma. Daarnaast worden bezoekers geïnformeerd over de transformatie van de Doopsgezinde kerk tot Muziekwerf en zijn er rondleidingen door het bijzondere Wederopbouwpand.

Het concert is een samenwerking van de academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Codarts, het Hellendaal Muziekinstituut, het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en Stichting Droom en Daad. Kijk voor het volledige programma en de andere deelnemende ‘heilige huisjes’ op heiligehuisjesrotterdam.nl

Doopsgezindekerk_D&D_lvd_6.jpg
Doopsgezinde kerk, huidige situatie. Foto: Loes van Duijvendijk