wie we zijn

Droom en Daad investeert in cultuur in Rotterdam. Tussen droom en daad staan dikwijls praktische bezwaren. Waar mogelijk nemen wij die weg. Dat doen we onafhankelijk, voortvarend en resultaatgericht.

anbi

Stichting Droom en Daad is opgericht op 13 december 2016 en heeft de ANBI-status.

team

Wim Pijbes, directeur
Laura Dufour, adjunct directeur
Ellen van der Windt, hoofd algemene zaken, directeur Batavierhuis
Maryline Preesman, financieel manager
Jacqueline Oeij, management assistent
José Timmermans, administratief medewerker
Laurens van de Werken, administratief medewerker
Anne Kremers, projectdirecteur FENIX
Roswitha Abraham, projectleider
Niels van Ham, projectleider gebouwen
Benno Lambooy, projectleider
Marit Luijckx, projectmedewerker
Gwen Rodenburg, projectleider
Sophia van Rooij, projectleider gebouwen
Carlijn Sonneveldt, projectleider
Femke van der Stoep, projectleider
Maud Verhoeff, projectmedewerker

veel gestelde vragen

Droom en Daad investeert in cultuur in Rotterdam. Tussen droom en daad staan dikwijls praktische bezwaren – die nemen wij weg. Dat doen we onafhankelijk, voortvarend en resultaatgericht. Kunst en cultuur dragen bij tot een zinvol en rijker bestaan, voor individu en samenleving. Wij investeren in projecten die bijdragen tot een aantrekkelijke stad; liveable voor bewoners en loveable voor bezoekers.

We hebben extra aandacht voor projecten die Rotterdams erfgoed ten goede komen. Het DNA van de stad zit in vele mensen en objecten, en cultureel erfgoed vertelt verhalen over de stad die generaties overstijgen. Cultuur speelt zich af in de openbare ruimte; daar waar mensen elkaar ontmoeten. Talent is een derde domein waar stichting Droom en Daad aan bijdraagt. Rotterdam kent veel en verschillend talent en de stichting biedt hier graag ruimte aan.

We initiëren culturele organisaties zoals FENIX, het Batavierhuis, het Veerhuis en de Muziekwerf. We kiezen zelf de partners uit waarmee we impactvolle projecten ontwikkelen